Vanredna situacija zbog korone u Sremskoj Mitrovici

Povodom aktuelne epidemiološke situacije u Sremskoj Mitrovici, održana je konferencija za medije u Gradskoj kući, na kojoj su izneti obrađeni podaci o broju obolelih na teritoriji Grada, pa i čitavog Srema. Kao mera preventive, Grad je proglasio vanrednu situaciju prvenstveno zbog blizine ostalih gradova i opština, koje su ocenjene kao žarišta, a povećan je i broj testiranja na Kovid-19, kao i javljanje pacijenata u Kovid-ambulantu, koji imaju neke od simptoma.

U Kovid ambulanti u Sremskoj Mitrovici povećan je broj osoba sa respiratornim tegobama, te je samim tim i povećan broj testiranja na Kovid-19. Javljaju se, uglavnom, pacijenti mlađe životne dobi, a na sve sugrađane apeluje se da poštuju propisane mere.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici ima dovoljno respiratora, a ova bolnica prima pacijente iz Šapca, koji su negativni na koronavirus. Bilo je obolelih od korone i među decom, kao i među porodiljama i trudnicama.

Povodom aktuelne epidemiološke situacije, proglašena je vanredna situacija na teritoriji Grada, prvenstveno kao mera preventive zbog blizine gradova i opština, koji su označeni kao žarišta. Ograničen je rad ugostiteljskih objekata, od 6 do 23 časa, zabranjeno je održavanje proslava, a u zatvorenom prostoru broj lica određen je na osnovu kvadrature objekta.

Mere su, pre svega, preventivne, budući da je primećeno povećanje broja obolelih, nakon većih okupljanja, poput proslava, a predlog komandanta Štaba jeste da i druge sremske opštine donesu slične mere, kako ne bi došlo do prelivanja stanovništva u druge krajeve Srema.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.